Activitats familiars

“Educar en l’admiració”

A càrrec de Catherine L’Ecuyer

A l’Espai Cràter
Dissabte 11 de maig, 9.30 h
Gratuït. Assistència sense infants

Com aconseguir que un nen, i després un adolescent,  actuï amb il·lusió, sigui capaç d’estar quiet observant amb calma el que el rodeja, pensi abans d’actuar i estigui motivat per aprendre sense por a l’esforç? Els nens dels darrers vint anys viuen en un entorn cada vegada més frenètic i exigent, que per un costat ha fet que la tasca d’educar sigui més complexa, i per l’altre, els ha allunyat d’allò essencial. Veiem necessari pel seu futur programar-los per una llarga llista d’activitats que, poc a poc, els van apartant de l’oci de sempre, del joc lliure, de la naturalesa, del silenci, de la bellesa. La seva vida s’ha convertit en una carrera per cremar etapes.

“Educar en l’admiració” és replantejar l’aprenentatge com un viatge que neix des de l’interior de la persona, una aventura meravellosa facilitada per una consideració profunda del que reclama la naturalesa de l’infant, com el respecte per la seva innocència, els seus ritmes, el seu sentit del misteri i el seu desig de bellesa.

Catherine L’Ecuyer és canadenca, mare de 4 fills i establerta a Barcelona. És doctora en Educació i Psicologia, investigadora i autora de diversos llibres d’educació, entre altres destaquen els bestsellers: Educar en l’admiració (36a edició), Educar en la realidad (16a edició) i  Conversaciones con mi maestra  (3 edició).