Per ser gran,
abans s’ha de ser petit

Infanteria! vol ser un espai per donar veu a la primera infància, valorar-la, donar visibilitat a la tasca educativa de les educadores i famílies i posar a primera línia les necessitats d’aquesta etapa que són molt importants per a un desenvolupament òptim.

Els primers 3 anys de vida són una etapa vital amb una identitat pròpia en la qual es construeixen els fonaments emocionals, cognitius i motrius. Tot el que vivim i aprenem dels 0 als 3 anys influeix en el nostre caràcter i temperament i ens acompanyarà tota la vida. Infanteria! vol transmetre una manera de veure la infància, atendre-la, respectar-la i acompanyar-la.

Volem que els infants trobin a la ciutat espais pensats i preparats per a la seva etapa evolutiva i adequats a les seves necessitats de joc i de moviment, que les famílies trobin recursos i acompanyament en l’educació dels seus fills i filles, i que les i els professionals tinguin un espai de formació i de reflexió.

Els protagonistes són els infants de 0 a 3 anys: infants capaços, actius en el seu aprenentatge. La mirada cap a la infància és de respecte, cura, estima i atenció cap a ells, donant-los les pautes i límits necessaris per a que puguin desenvolupar les seves capacitats amb autonomia.

Infanteria! és un projecte sorgit d’una comissió conjunta (Comissió Interescoles) formada per totes les escoles bressol de la ciutat d’Olot, tant públiques com privades, les quals han participat en la ideació i disseny de la iniciativa. Es tracta de l’Escola Bressol Municipal Sant Miquel, Escola Bressol Municipal Les Fonts, Escola Bressol Municipal La Gredera del Morrot, Escola Bressol Municipal Sant Pere Màrtir, Llar d’infants Sant Roc, Llar d’infants L’Avet, Llar d’infants Les Baldufes i Llar d’infants La nina de drap.

EDICIONS ANTERIORS